Woensdag 10 oktober Security-Congres 2018

New Technology

18Programma

12.30 Ontvangst met lunch
13.15 Opening en inleiding door dagvoorzitter André Beerten
13.25 Terugblik op de nieuwe AVG sinds de invoering door Jean Paul van Schoonhoven
14.10 Quantum Computing: from erroneous qubit to safe quantum computing door Koen Bertels
14.55 Pauze
15.20 Parallelle sessies
  Technisch Maatschappelijk Blockchain
  De S in Iot staat voor Security
door
Jos Wetzels
Naam spreker volgt Koen Lukas Hartog
16.05 Zaalwissel
16.10 Frank de Smit Implementatie EU Network and Information Security richtlijn (NIS directive) in internationale context door Eric Luiijf en Erwin Kooi Praktijkcasus door Bas de Boer, gemeente Haarlem
16.55 Pauze
17.15 Joop Bautz Information Security Award
Tijdens deze uitreiking wordt bekend gemaakt wie deze prestigieuze award voor 2018 wint.
Voorafgaand aan de uitreiking zullen de genomineerden in een korte presentatie een toelichting geven op hun scriptie.
17.45 IoT door Paul Albada Jelgersma, Atos
18:30 Afsluiting door de dagvoorzitter André Beerten
19:45 Diner

 

 


Uw sprekers

André Beerten, dagvoorzitter
Sinds 2003 actief in de wereld van informatie en veiligheid, technisch en commercieel bij KPN, adviserend bij Getronics, Glidepath en onder eigen vlag. Hij is lid van de PvIB Activiteitencommissie die 10 bijeenkomsten per jaar organiseert.

André heeft na 5 jaar de zorg (CISO van de A12-ziekenhuizen) verruild voor het ondernemerschap. Onder de vlag van Octopus-IB adviseert hij organisaties over hun informatie-veiligheid, begeleidt bij ISO27001 trajecten helpt organisaties met hun uitdagingen rond BIWA, BIR, BIG en IBI. Meer over zijn opdrachten vind je op nl.linkedin.com of octopus-ib.nl.

André is ook associate bij Verdonck, Klooster en Associates (www.VKA.nl).

Jean Paul van Schoonhoven

 

 

 

Koen Bertels
Koen Bertels is professor and head of the newly created Quantum Computer Architecture section His research focuses on hardware/software co-design for heterogeneous multi-core platform and he investigates alternative computing architectures and technologies.  Since 4 years, he is  heavily focusing on quantum computing. In that sense, he started a new section called Quantum Computer Architecture Lab and is currently a principal investigator for architectural design in the TUDelft quantum research lab, QuTech. He is responsible for the development of an experimental micro-architecture for a real quantum processor and he is also studying the scaling challenges when more quantum bits (qubits) are involved in the computation.

INHOUD
Deze presentatie belicht de initiatieven van de TUDelft om te werken aan het bouwen van een quantum computer.  Dit gebeurt binnen het QuTech onderzoekscentrum aan de TUDelft, samen met TNO. Het onderzoek in de Fault Tolerant Quantum  Computing roadmap wordt gefinanceerd door Intel. Delft is de eerste partner in de wereld die een full-stack systeembeschrijving heeft gemaakt en ook implementeert. Daarin staat veiligheid centraal want men gaat er van uit dat een quantum computer in principe alle codes kan kraken.  De ‘security’ wereld heeft echter al een post-quantum thema opgezet om na te denken over methodes die zelfs met quantum accelerators niet te kraken zijn.

Jos Wetzels
Jos Wetzels is een onafhankelijk onderzoeker gespecialiseerd in de beveiliging van embedded systemen. Hij heeft op diverse internationale beveiligingscongressen gesproken en vond kwetsbaarheden in alles van industriële en automotive systemen tot enterprise firewalls en IoT devices. Ook werkte hij als onderzoeker aan de Universiteit Twente waar hij verdedigingsmaatregelen ontwikkelde voor kritieke infrastructuur.

INHOUD
De S in Iot staat voor Security: een blik op de staat van embedded device security 

In deze sessie presenteert Jos Wetzels zijn onderzoek naar de huidige staat van embedded device security: de ingebouwde apparatuur die ons dagelijks omringd van industriële en medische systemen tot auto's, vliegtuigen, routers en 'smart' gadgets. Aan de hand van een evaluatie van verschillende embedded besturingssystemen en chips zal de spreker laten zien dat de beveiliging van deze systemen flink achterloopt bij die van onze desktops, servers en smartphones en dat deze situatie niet zo makkelijk te verhelpen is. Als laatste zal de spreker enkele defensieve aanbevelingen doen voor ontwikkelaars van verbonden embedded apparaten.

Eric Luiijf
Eric is sinds 1975 actief in het veld van cyber security en de bescherming vitale (informatie) infrastructuur. Lid kernteam Nationale Cyber Security Strategie 2 en de GFCE Global Agenda for Cyber Capacity Building; auteur van een reeks aan internationale good practices en vele wetenschappelijke en populaire artikelen. 

INHOUD
De implementatie van de EU Network and Information Security richtlijn (NIS directive) in internationale context

Begin november dit jaar moet NIS directive door iedere EU lidstaat geïmplementeerd zijn. De cyber securitywet in Nederland geeft onder andere invulling aan die directive. In de sessie zal worden vergeleken hoe Nederland de verschillende verplichtingen van de directive invult en hoe andere landen dat doen. Zijn voor bedrijven die in meer EU-landen actief zijn die verplichtingen voldoende geharmoniseerd en inzichtelijk? Zullen de beoogde EU-doelstellingen van een hoger niveau aan cyber security worden gehaald of zijn er alleen hogere administratieve lasten? Welke essentiële diensten worden door de lidstaten over het hoofd gezien? 

Locatie

Johan Cruijff Arena

ArenA Boulevard 1

1101 AX  AMSTERDAM

 

Routebeschrijving

Dit congres wordt mede mogelijk gemaakt door

Heeft u interesse dit congres te sponsoren, neemt u dan contact op met het secretariaat:

secretariaat@security-congres.nl 
of 06-20984633 (Debbie Reinders)